8 juli – 4 augustus 2018:  ‘La Vie Naturelle, in de praktijk’

 

‘La Vie Naturelle, in de praktijk!’
Wat is er mooier dan je eigen voedsel te zien groeien? Lekker met je handen in de aarde en je hoofd in de zon! Je plukt mooie kruiden en bloemen voor je thee, raapt eieren en plukt wat fruit, even checken of de bijen lekker rondvliegen en welke kiempjes vandaag hun kopje boven de grond hebben uitgestoken. Vervolgens verzorg je je huid met je zelfgemaakte natuurlijke huidverzorging en neem je een boterham met jam of honing van eigen bodem.

Klinkt allemaal heel paradijselijk, maar heel ver weg is het niet, jij kan dit ook! En wij gaan het je allemaal leren in onze cursus. 

998_4622 v2 1000Deze cursusweek vindt plaats in en rond de mooie tuin van La Vie Naturelle, onderdeel van landgoed L’Huy Préau.

Waar twee jaar geleden niets was dan gras, is nu een overvloed aan biologsiche groenten, bloemen en kruiden.
Er is niet alleen een tuin gebaseerd op permacultuur principes, maar ook een ecologisch strobalenhuis, gebouwd met lokale materialen en zo zelfvoorzienend mogelijk. Dus met water uit eigen bron, een composttoilet, rietfilter, zonnepanelen en een Rocket Mass Heater (super efficiente en schone houtkachel).

Verder vind je er een flinke poltunnel, vijvers, diverse bijenkasten, kippen, fruitboompjes en -struiken. Van de overvloed uit de tuin wordt van alles ingemaakt om er het hele jaar rond van te kunnen leven, denk aan jams, chutneys, siroop, sap of zoet/zuur. De kruiden en bloemen worden gedroogd voor thee of op olie/alcohol gezet voor bijvoorbeeld zalf of tinctuur.

Wil jij ervaren hoe het is om zelfvoorzienend te leven, te koken met de verse oogst uit de tuin, wil je meer leren over natuurlijk bijen houden, bio moestuinieren, het bodemleven, bouwen met stro en leem, over permacultuur, inmaken, zaaien, planten, stekken of wildplukken?Bij Vijver

Doe dan mee met onze cursus, je bent van harte welkom!

Elk dagdeel heeft een eigen thema met theorie en praktijk, verder is er veel ruimte voor vragen, maar ook om te ontspannen, lekker in de tuin te dwalen, in het bos te wandelen of voor wie wil; de handen uit de mouwen te steken.

Prijs € 250,- (alles wat je maakt deze week, denk aan de zalf, tinctuur, thee, jam, ed krijg je mee naar huis en is bij de prijs inbegrepen)

 

Op Préau kan je uit verschillende mogelijkheden voor het overnachten kiezen, bijvoorbeeld een kamer, een hoteltent of kamperen met je eigen tentje. Je zal verwent worden met de heerlijke biologische, vegetarische maaltijden.
Kijk voor meer info: www.preau.nl