Tayberry

posted in: Uncategorized | 0

Een kruising tussen een Braam en een Framboos, geeft Tayberries.
Ze zijn wat steviger dan framboos en smaken heerlijk fris-zoet-zuur. Een groot voordeel is dat ze zo lekker groot worden, zeker 2 cm!

Heerlijk om ze zo te eten, maar ook voor jam heel geschikt. Het is soms een beetje lastig te zien wanneer ze rijp zijn. Wij plukken ze nu pas als ze heel makkelijk van het steeltje af gaan. Als er ook nog maar een beetje weerstand is, laten we ze nog even hangen. De smaak verbetert namelijk enorm als je nog even geduld kan opbrengen…..

In het voorjaar geven wij de planten wat extra compost of goed verteerde mest. Hij maakt lange takken die best zwaar worden met alle bessen eraan. Dus ergens tegenaan laten groeien is een goed idee. Wij hebben bamboe-stooken erbij geplaats en de takken eraan vastgemaatk met een ijzerdraadje.

Stekken gaat heel makkelijk. Gewoon in het najaar stukjes van een jonge tak schuin afsnijden en in potten doen. Zeker voor de helft in de aarde en zorgen dat het niet uitdroogd. In het voorjaar zouden er worteltjes aan moeten zitten en plant je ze uit.

Ook afleggen gaat heel goed. Een uiteinde van een tak een beetje ingraven, wat aarde er bovenop en het volgende jaar is het geworteld. Dan kan je het nieuw gewortelde stuk afknippen en oppotten. Zo heb je een nieuwe plant.

Wil je meer weten over bio moestuinieren, zelfvoorzienend leven, permacultuur ed?
Lees ons E-boek: ‘Off the Grid, creëer je eigen Zelfvoorzienend Paradijs!’

Follow admin:

Latest posts from

Leave a Reply

Your email address will not be published.