Dropplant / Agastache

posted in: Uncategorized | 2

DropPlant (Agastache) met hun paarse bloemen en hun bladeren met een heerlijk drop/anijsachtige smaak en geur. Een mooie en veelzijdige plant die in de moes- en in de siertuin een plekje verdiend!

Prachtig om te zien zijn eerst de bladeren en vanaf juli tot wel in oktober, de bloemen. De paarse bloemen in een aren-achtige vorm bevatten veel nectar, het is er dan ook een gezellige drukte van onder andere hommels, bijen.

De bladeren en de bloemen zijn erg lekker om er thee van te zetten. Meteen van de verse oogst, maar ook niet vergeten een voorraadje te drogen voor de winter. Kan in bosjes of op een droogrek.

We gebruiken de blaadjes ook heel fijngesneden in een dressing en door een (fruit)salade.
Een siroop van de blaadjes geeft een heerlijk zomers drankje.

RECEPT
Wat fijn gesneden blaadjes in warm honing- of suikerwater (1:1) doen en het een nachtje laten staan. Vervolgens zeven en aanlengen met (bruis)water, een vers dropplant-blaadje erop voor de sier en serveren maar!

Als de bloemen helemaal bruin zijn geworden, oogst je heel gemakkelijk de zaadjes die erin zitten. Leuk voor volgend jaar en om uit te delen. De plant sterft in de winter af, wij leggen er een flinke pluk stro op en meestal komt hij dan gewoon weer terug het volgende jaar. Maar natuurlijk zijn er ook wat zaden op de grond gevallen, dus grote kans dat er ook spontaan nieuwe plantjes opkomen. Dat is lekker lui tuinieren!:-)

Zaadjes vind je hier!

Follow admin:

Latest posts from

2 Responses

  1. Kitty de Bruin

    mmmm ik wist niet dat deze plant ook eetbaar is, ik heb er wel 80 van in onze tuin!Goed initiatief! zijn er ideeên om eea ook in het frans te vertalen? mijn website; entransition.fr
    hartelijke groetn, Kitty ui de Béarn

  2. Mathilde

    Ha Kitty, dat is een leuke ontdekking! We zouden de site graag in het Frans willen hebben, maar zijn best druk met de tuin, het E-boek en onze andere activiteiten. We hebben geen tijd over, helaas. Maar wie weet ooit…. Mooie site heb je trouwens, succes ermee!

Leave a Reply

Your email address will not be published.