Tuin filmpje met TIPS! juni 2020

posted in: Uncategorized | 1


In dit filmpje (geluid aan) loop ik door onze biologische tuin en geef wat leuke TUIN TIPS!
Scroll ook door tot onder het fimlpje, daar leg ik de tips nog wat verder uit:

Ik kom onder andere langs de paarse sperzieboon. Een mooie plant met heerlijk paarse bonen, die (helaas) met het koken groen worden. Maar goed, een enorm voordeel van deze bonen is het feit dat ze het goed doen ondanks droogte. Vorig jaar hadden ze het midden in de zomer even wat moeilijker (40 graden en geen regen!!!), maar na een tijdje begonnen we gewoon weer opnieuw met bloemen en bonen.

In de kas ontdek ik wat rijpe tomaten. Ik laat ze bewust hangen, omdat ze ethyleen produceren. Dit natuurlijke gas zorgt ervoor dat de tomaten die eromheen hangen sneller rijp worden. Dus houd je in met plukken als je snel meer rijpe tomaten wilt.

In de kas bij de tomaten planten we altijd wat basilicum. Deze planten helpen elkaar, de tomaten zouden er beter door gaan smaken en beter bestand zijn tegen plagen. Nu hebben wij nog nooit ziektes in de tomatenplanten gehad, dus we gaan er vrolijk mee door!


In het bed met de courgettes en de pompoenen hebben we als mulch houtsnippers gebruikt. Dit werkt erg goed tegen onkruid en houd de bodem vochtig. Het is heel belangrijk dat de snippers niet met de aarde mengen, aangezien dit de bodem verzuurd. Vooral met grote planten als courgettes en pompoenen werkt het dus fijn. Bij het uitplanten schuif je de snippers opzij tot je bij de aarde bent. Dan plant je gewoon zoals je gewend bent en na afloop schuif je de snippers weer terug naar de plant.

Follow admin:

Latest posts from

Leave a Reply

Your email address will not be published.