Bee’s Wraps / Bijenwasdoeken zelf maken

posted in: Uncategorized | 0


Wil jij ook minder plastic gebruiken? Maak zelf je Bee’s Wraps!
Ik vertel je hoe je ze zelf maakt en gebruikt in dit blog.

Gebruik
Gebruik ze bijvoorbeeld om potjes, blikjes of schalen mee af te sluiten in plaats van plastic folie.
Heb jij ook zo’n verzameling plastic bakjes waarvan de deksel kwijt is? Door de wrap als deksel te gebruiken zijn je bakjes weer waardevol!
Ook als alternatief voor plastic zakjes of folie om een stuk brood, kaas, een halve citroen, een snack voor onderweg of om groenten in te verpakken.

Wat heb je nodig?

*een leuk katoenen stofje, liefs bio en kan een restje zijn
*bijenwas
*een koekenpan
*een steelpannetje met schaaltje erin
*een kwast

Aan de slag!

Knip uit de stof de grootte die jij wilt voor je wrap. Ik knip ze met een kartelschaar, zodat het niet gaat rafelen. Ik maak verschillende vormen, voor verschillende toepassingen. Bijvoorbeeld rond voor een blikjes, vierkant voor plastic bakjes en rechthoekig voor een stuk kaas en boterhammen.

Smelt de bijenwas au bain Marie en verwarm de koekenpan een beetje. Dan leg je het stofje in de koekenpan en kwast je de gesmolten bijenwas erover heen. Dit doe ik aan beide kant van de stof, zodat het helemaal doordrenkt is van de was.
Dan haal je de wrap uit de pan en houd hem aan een klein puntje vast en wacht ongeveer 10 seconden, dan is de was alweer gestold en kan je de volgende maken. Zie hieronder op de foto’s.


Nu zijn de wraps klaar voor gebruik. Je legt ze bijvoorbeeld op een schaaltje en je sluit je handen er omheen. Door de warmte van je handen smelt de bijenwas een beetje en daardoor vormt het zich om het schaaltje en blijft het ook zitten.

Om de bijenwasdoeken schoon te maken, neem je ze af met een doekje of spoel je ze af met lauw water. Niet te heet, want dan smelt de bijenwas!

Kwasten in de pan, even laten drogen en het resultaat gevouwen rond een potje.
Follow admin:

Latest posts from

Leave a Reply

Your email address will not be published.