Brandnetel Gier

posted in: Uncategorized | 2

Extra mest voor je plantjes, gratis en makkelijk te maken!

Deze gier bevat veel stikstof en mineralen, het bevordert het bodemleven en stimuleert de groei van je courgettes, pompoenen, meloenen, kolen en tomaten. Het maakt je groenteplantjes sterker waardoor ze minder last hebben van ziektes.

Brandnetels heb je waarschijnlijk genoeg in je tuin staan. Naast bijvoorbeeld een gezonde thee ervan zetten of een lekker groen soepje maken, kan je het als extra meststof in de tuin gebruiken. Vooral vruchtgewassen en kolen kunnen wel een extraatje gebruiken en zullen je dankbaar zijn.

Hoe maak je Brandnetel Gier
Je knipt grofweg blad en steeltjes af en doet ze in een emmer, je kunt ook smeerwortel of heermoes gebruiken of een mooie mix maken. Dan overgiet je de brandnetels met water en duw je ze even aan tot alles goed onder staat. Deksel erop en om de dag even roeren.

Wij hadden de emmer in de tunnelkas gezet, door de warmte gaat het verteringsproces dan lekker snel. Het gaat enorm schuimen, zoals op de foto.


Na een tijdje trekt het schuim weg en is het nogal geurig! Dan weet je dat de gier klaar is! Verwijder de planten en brengt ze naar de composthoop. Je kunt de vloeistof even filteren en dan 1 op 10 verdunnen en maximaal één keer per week bij je plantjes gieten. Niet op zonnige dagen gebruiken en aan de voet van de plant gieten. Succes!

Groenten als uien en boonachtigen hebben geen gehoefte aan extra meststof.


Wil je meer weten?
Lees ons E-boek: ‘Off the Grid, creëer je eigen Zelfvoorzienend Paradijs!’

Follow admin:

Latest posts from

2 Responses

  1. Gruson Jacques

    Ik gebruik dat ook als bladvoeding in de wijngaard, Maar spuiten voor zonsopgang of na zonsondergang.

Leave a Reply

Your email address will not be published.