Maak zelf Calendula / Goudsbloem Zalf

posted in: Uncategorized | 0

De bloem voor je huid! Verzacht en herstelt droge of beschadigde huid. Misschien heb je deze mooie bloemen al in je tuin staan. Zo niet, dan ben je nog mooi op tijd om ze te zaaien. Goudsbloemzaden zijn zogenaamde ‘lichtkiemers’, … Continued

Lage stookkosten?

posted in: Uncategorized | 0

Wat kost het maken van een zuinige kachel en wat zijn vervolgens de stookkosten ervan? Hieronder vind je een overzicht van de kosten die wij gemaakt hebben bij de bouw van onze Rocket Mass Heater. Dit is een zuinige, super … Continued

Rocket Mass Heater!

posted in: Uncategorized | 9

De ideale manier om met weinig hout je huis lekker warm te houden met amper fijnstof-uitstoot. Waarom een Rocket Mass Heater? (in de volksmond rocket stove): door de efficiënte verbranding van rookgassen verbruik je weinig hout, dit scheelt of geld … Continued

Wat is de ideale mulch?

posted in: Uncategorized | 6

Verschillende soorten Mulch Dat ‘mulchen’, het bedekken van de aarde met organisch materiaal, enorme voordelen heeft wist je waarschijnlijk al. Wil je er meer over lezen, lees dan ons blogje Mulchen: Slim tuinieren! In dit bericht vertellen we je over … Continued

Tuin filmpje met TIPS! juni 2020

posted in: Uncategorized | 1

In dit filmpje (geluid aan) loop ik door onze biologische tuin en geef wat leuke TUIN TIPS!Scroll ook door tot onder het fimlpje, daar leg ik de tips nog wat verder uit: Ik kom onder andere langs de paarse sperzieboon. … Continued

Dropplant / Agastache

posted in: Uncategorized | 2

DropPlant (Agastache) met hun paarse bloemen en hun bladeren met een heerlijk drop/anijsachtige smaak en geur. Een mooie en veelzijdige plant die in de moes- en in de siertuin een plekje verdiend! Prachtig om te zien zijn eerst de bladeren … Continued

Tayberry

posted in: Uncategorized | 0

Een kruising tussen een Braam en een Framboos, geeft Tayberries.Ze zijn wat steviger dan framboos en smaken heerlijk fris-zoet-zuur. Een groot voordeel is dat ze zo lekker groot worden, zeker 2 cm! Heerlijk om ze zo te eten, maar ook … Continued