Terug naar Uncategorized

DropPlant

3,50

Aarvormige stelen, aan de bovenkant bedekt met prachtige lavendelblauwe bloemetjes. Het blad heeft een sterke anijsgeur en wordt gebruikt, zowel vers als gedroogd, om thee te zetten. De bloemetjes produceren aanzienlijke hoeveelheden nectar, is dus een van de betere honingplanten. Een combinatie van geur en kleur in je tuin.

Categorie:

Beschrijving

Een feest in je tuin! Vlinders komen heel graag naar de dropplant toe.
De prachtige paarse bloemaren zie je overal vrolijk bovenuit. Ze steken zo mooi af tegen de fris groene bladeren.
Deze bladeren hebben een heerlijk drop/anijsachtige geur. Erg lekker om er thee van te zetten. Dit kan meteen van de verse blaadjes, maar je kan ze ook drogen, zodat je ook voor de winter een voorraadje hebt.

De Dropplant is een vaste plant. Dus elk voorjaar komt hij gewoon weer terug. Waarschijnlijk met een stuk of wat baby-plantjes er omheen, hij zaait zichzelf namelijk makkelijk uit. Deze kleine plantjes kan je natuurlijk laten staan, wieden of een andere plekje geven.

In de herfst zijn vogels je dankbaar, want zij pikken graag de zaadjes uit de uitgebloeide bloemen. Oogst zelf ook wat van de zaden. Dit gaat heel makkelijk, als de bloemen goed droog zijn en je houdt ze ondersteboven, dan valen de zaadjes er zo uit. Nog even binnen laten drogen en ze op een droge, donkere plaats bewaren. Als jouw plant de winter toch niet heeft overleefd, zaai je gewoon weer nieuwe. Doe dit in maart of april binnen in een potje. Vanalf half mei kunnen de jonge plantjes naar buiten.

+/- 40 zaden per zakje

Please follow and like us:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “DropPlant” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *