Back to Uncategorized

Goudsbloem of Calendula

3,50

De goudsbloem is een echte wonderbloem.
Wil je graag prachtige oranje of gele bloemen in je tuin en op een vaasje? Of een plant die je als lekker hapje op je bord kunt terugvinden ? Een kruid dat je voor je (zelfgemaakte) huidverzorging kan gebruiken en ook nog past in je huisapotheek? Het kan allemaal met goudsbloem.

Category:

Description

De goudsbloem is een echte wonderbloem.
Wil je graag prachtige oranje of gele bloemen in je tuin en op een vaasje? Of een plant die je als lekker hapje op je bord kunt terugvinden? Een kruid dat je voor je (zelfgemaakte) huidverzorging kan gebruiken en ook nog past in je huisapotheek?
Het kan allemaal met de goudsbloem.
Je kunt er zelfs het weer mee voorspellen. Als je goudsbloemen in de ochtend hun bloemen nog gesloten hebben, trek dan maar een regenjas aan!

Goudsbloemblaadjes over een salade, aardappels, desserts, havermoutpap, soep of door boter ze maken je gerechten prachtig om te zien. Je kunt verse of gedroogde goudsbloemblaadjes gebruiken. 
Door de bloemblaadjes mee te koken met rijst, krijgt je gerecht een mooi saffraankleurtje.
Je kunt natuurlijk ook thee
maken van deze heilzame plant. Goudsbloem heeft een reinigende en ontspannende werking. Goudsbloem werkt desinfecterend, wondhelend, reinigend, genezend en verzachtend voor je huid.

Je maakt heel simpel goudsbloemolie.
Verzamel verse bloemen op een zonnige dag en doe ze in een glazen pot. Giet er koudgeperste zonnebloemolie op tot de bloemen onder staan.
Zet de pot op je aanrecht, regelmatig even schudden en na vier weken giet je de olie door een dunne doek. En klaar is deze superverzorging voor je huid.
Voor het recept van Calendula Zalf, heel leuk en makkelijk om te maken, zie onze ansichtkaart!

Zaaien was nog nooit zo makkelijk! Gebruik de zaden zowel binnen, in potten als op je balkon of natuurlijk in de (gemeente)tuin.
Strooi de zaadjes uit in de lente of de herfst. Dat is alles, af en toe wat (regen)water en oogsten
maar!

+/- 30 zaden per zakje

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Goudsbloem of Calendula”

Your email address will not be published. Required fields are marked *